tiistai 4. maaliskuuta 2014

Herkkupeppu vai herkkupeppu

Kevät on virallisestikin alkanut, tai ainakin siltä vielä viimeviikon lopuilla näytti. Viikonloppuna tuli räntää ja oli ällöä, tänään on vain harmaata. Mutta kaiken pelastaa laskiainen, ei päästä pulkkamäkeen tai edes peppumäkeen, mutta pullaa saadaan silti! Ensimmäiset laskiaspullathan tehtiin jo helmikuun alussa...ups...mutta nyt virallisten päivien kunniaksi tein eilen vielä uuden puolen litran pullataikinan ja pyörittelin pari pellillistä pullia.

Taikinan tein ensimmäistä kertaa koneella, se selittänee pullien aavistuksen hassun koostumuksen, ainakin omaan käteen. Hyviä ne ovat, mutta jotenkin vain eivät täydellisiä, toisin kuin viimeksi käsin alusta loppuun saakka väännetyt.
Meillä laskiaispullat syödään ehdottomasti mansikkahillolla, itsetehty on jo valitettavasti loppunut, joten kaupan hyllyltä saa kelvata.
Itse pullista jätin tällä kertaa voit ja sokerit päältä pois, en edes voidellut kananmunalla, koska en tahtonut sokeriaan ympääriinsä tiputtelevia versioita, kermavaahto hoitakoon sen homman.

Ne näyttää sämpylöiltä :D


Näin, viikko aloitettu herkkupeppuilemalla, mutta koska kesällä on vieläkin tarkoitus olla se oikea herkkupeppu, niin olen päättänyt lähteä Motiviren haasteeseen mukaan, 31 päivän kyykkyhaaste siis tiedossa ja koska aloitus on vasta huomenna, on rästejä jo valmiiksi kalenteriin merkattuna, jei! Haasteen virallisen sivun löydät tästä, haaste löytyy myös facebookista, jos innostut lähtemään mukaan. Viimeisenä päivänä 250 kyykkyä, huhhuh hirvittää jo valmiiksi, mutta pässin itsepäisyydellä mennään ja aprillina on peppu jo korkeammalla synttäreitä varten, vai mitä?

Laskiaispullat hillolla vai mantelitahnalla? Lähteekö kukaan muu kyykkyhaasteeseen?

-Jannina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! :)