keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Kuukausikuulumisia 5kk

En enää edes jaksa päivitellä, kuinka nopeasti aika menee. Me käytiin taas neuvolassa, meillä on kyllä niin ihana neuvolatäti, ettei parempaa olisi voitu saada! Ihan ensimmäisellä kerralla vähän hirvitti, sillä meillä oli sijaisena joku vastavalmistunut kirjaviisas, jonka mukaan oli vain yksi tapa tehdä asioita. Voi sitä helpotuksen määrää, kun seuraavalla kerralla oven avasi meidän omamme. Tämän tädin kanssa juttu luistaa ja hän ymmärtää, että lapsia on erilaisia aivankuten vanhempiakin. Lisäksi hänellä on omiakin lapsia, joten käytännönkokemustakin löytyy. 

Mutta siis niihin kuulumisiin, meidän minineitimme kasvaa edelleen omalla pituuskäyrällään tasaisesti, paino matkustaa nollakäyrällä ihan yhtä tasaisesti, eli hyvin syödään! 

Neidin mitat:
Pituus: 64,4cm (4kk 62cm)
Paino: 6890g (4kk 6335g)
Pää: 43,6cm (4kk 42,3cm)Mittausten lisäksi saatiin rokotteet, tällä kertaa tuli viimeinen osa rotarokotetta, joka annetaan siis suun kautta. Ilmeisesti aikas makeaa nestettä tuo kyseinen on, sillä Mangusti on tykännyt siitä joka kerta ja tällä kertaa yritti järsiä pipettiä ikenillään. Pistettävät rokotteet menivät nekin paremmin, kuin edelliset. Nyt ensimmäisestä tuli vain pieni huudahdus, eikä toinenkaan jaksanut huudattaa kuin ihan hetken. Äitille suuri helpotus! Rokotteet ovat tärkeitä, enkä niitä jätä antamatta, mutta on se kipuhuuto vaan sydäntäsärkevää.

Mangustille on kehittynyt myös muutama uusi taito. Varpaat ovat vihdoin löytyneet, eivät tosin vielä suuhun saakka, sukat ovat siis vielä saaneet olla rauhassa. Mahalla ollessa noustaan myös ahkeraan käsien varaan, eikä selällään juuri haluta olla, mikäli näköpiirissä on joku, joka sieltä voisi nostaa pystyyn. Sitterissä yritetään myös istuma-asentoon, vaikka väkisin jos ei kukaan asiassa auta. Mangusti on kova antamaan pusuja ja halailemaan sylissä ollessaan, päristely on myös taas kova juttu.

Mangustin ruokailut ovat myöskin muuttuneet, edelleen tosin mennään pääsääntöisellä imetyksellä, josta olen erittäin tyytyväinen! Normaali ruokarytminä meillä on seuraavanlainen: aamupalana maitoa, lounaaksi kasvissosetta ja maitoa, välipalana maitoa, kai tätä voisi päivälliseksikin kutsua hedelmää/hedelmäsosetta, maitoa välissä ja iltapalaksi puuroa ja maitoa.

Kirjoittelin aiemmin hedelmäsoseiden hinnasta, ja kuinka tulee halvemmaksi ostaa valmiina. Nyt joudun vähän syömään puheitani, sillä olen tutkinut paremmin tuoteselosteita ja tarjouksia. Jos ostaa kauden hedelmiä ja tarjouksessa olevia, saattaa niillä päästä halvemmalla kuin tavalliset piltit/muksut yms. ainakin halvemmalla kuin luomusoseet. Luomusoseet ovat siitä kannattava vaihtoehto, että ne ovat 100% hedelmää/marjaa ilman mitään lisäyksiä. Kävin eilen kaupassa kurkkimassa soseita, ajatuksena ostaa uusia makuja, joita ei tavalliselta hedelmätiskiltä saa. Hyllyyn jäivät, sillä en ihan ymmärtänyt miksi vauvojen soseisiin tungetaan lisäksi sokeria? Eikä vadelma ja mustikka ole tarpeeksi makeita itsessään?Miten meillä sitten syödään hedelmiä? Mangusti on siitä helppo, ettei arastele karkeampaakaan ruokaa, joten hedelmät ovat olleet kohtuullisen helppoja syöttää. Banaani menee haarukalla muussattuna tai kahtia halkaistuna suoraan syötettynä, mustikoita sekoittelen puuroon (jäähdyttää puuron samalla oikean lämpöiseksi) suoraan pakastimesta, omenan soseuttamista kokeilin kahdella tavalla, ensin suoraan soseeksi ja toinen keittämällä pienessä vesitilkassa ja sen jälkeen muussaus haarukalla. Keittämällä tuli paremman makuista, myös ilman lisättyä sokeria ;) Mangokin meni haarukalla liiskaamalla tarpeeksi pieneksi, mandariinia annoin imeskellä niin, että itse pidin lohkosta kiinni.
Hinnasta en meidän tapauksessa osaa sanoa, sillä Mangustin hedelmiä ei meille juuri erikseen osteta, vaan vanhemmat syövät niitä siinä missä Mangustikin. Sen verran voin sanoa, ettei Mangustin hedelmät juuri kauppaostosten määrää suurenna, eikä tarjoushaukan loppusummaakaan juuri kasvata, nimim kilo päärynöitä eurolla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! :)