torstai 3. huhtikuuta 2014

Marenkia ja muuta

Huh, onpa taas tullut pidettyä taukoa blogista. Ehkä ihan hyvä niin, nyt on ollut niin paljon muuta, ettei ole kerennyt edes homehtumaan sohvalle. Kotona on juuri ja juuri nukuttu, muuten on oltu menossa kokoajan. Noh, välillä näinpäin!

Olen aina pitänyt leipomisesta ja nyt metsästelen pieniä suupaloja, joita olisi helppo tehdä paljon kerralla ja jotka näyttäisivät hyvältä, eli todella näyttävää mininä! Reseptikokeiluja siis tehdään ja valitettavasti ruokavalion takia hyvin hitaasti. Arkena meidän ruokavalioon ei kuulu vieläkään ylimääräiset herkut, joten juhlat ovat oikeastaan ainut tarpeeksi hyvä syy leipoa jotain. Riski sinänsä kokeilla jotain uutta suoraan juhliin, mutta saapahan useita mielipiteitä samaan aikaan. Pieleenkin on menty, ristiäisiin kokeiltu näyttävä juustokakku oli aika kamalaa, hups.


Joten kun tyttöjen peli-iltaan sai viedä myös syötävää itsensä lisäksi, päätin kokeilla marenkien tekoa. Leipominen alkoi reseptien haulla ja vertailulla. Päädyin tuikitavalliseen marenkiin, suklaakierteillä. Käytin Lidlin leivontasuklaata sen helppouden vuoksi, yksi pala painaa 10g joten suklaata on helppo annostella myös ilman vaakaa. 

Ensimmäisenä sulatetaan suklaa, itse sulatin tylysti mikrossa. Vähän kerrallaan ja useasti sekoittaen.


Kananmunista käytetään vain valkuaiset, helpoiten ne erottelee puhtain käsin


Valkuaiset koneeseen ja Kenwood laulamaan!


Sokeria lisäillään hiljalleen, kone kokoajan sekoittaen


Kun vaahto on kiiltävää ja jämäkkää, on se valmista. Testata voi kääntämällä kulhon ylösalaisin! 


Vaahdon joukkoon sekoitetaan varovaisesti suklaa, itse halusin siihen jäävän marmoriraitoja, joten kauheasti ei massaa tarvinnut nostella.


Nostelin vaahtoa pellille suoraan nuolijalla. Kaavin suklaanjämät kulhosta ja tiputtelin marengin päälle, kuviota tein hammastikulla vetämällä.


Valmiina uuniin!


Uunista tulleet yksilöt!


Ihan ei mennyt putkeen ja useampi hajosi pohjasta, joten harjoittelua vaatii! Oikeaa aikaa uunissa pitämiseen tai sen lämpötilasta ei varsinaisesti ole, joten haastetta on löytää juuri se omalle uunille sopiva aika ja lämpötila. Onneksi ulkonäkö ei haitannut makua ;)

- Jannina

Muita leipomisesta kiinnostuneita? Tai jollain vinkkejä täydellisen marengin tekoon?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! :)