tiistai 22. huhtikuuta 2014

Ihana rentouttava pääsiäinen!

Voihan vide! Meidän pääsiäinen oli ihana! Lähdettiin perjantaina aamusta a
jelemaan Nummelle, Mangustin kummitädin sekä meidän rakkaan kummityttömme luokse. Olemme viettäneet siellä pääsiäisen aina, tai ainakin se tuntuu siltä, sillä siitä on jo tehty perinne.
Olihan muuten pakkaamista, tämä oli ensimmäinen päivää pidempi reissu Mangustin kanssa, ja sitä tavaran määrää! Oli  Volvomme takakonttikin jo melkoisen täynnä. Menin sieltä mistä aita on matalin vaippojen kanssa ja ostin paketin muumi-vaippoja reissuun mukaan. Ei houkuttanut raahata kestoja edestakasin, takasinpäin vieläpä likaisina. Ratkaisu osoittautui hyväksi, sillä Mangusti oli saanut jostain pienen vatsapöpön ja meillä olikin aikamoinen vaipparalli pääsiäisen ratoksi. Se olikin oikeastaan koko reissun ainut miinus.

Saavuttuamme määränpäähän oli kassien purkua ja kokkausta. Tein Mangustin ruoat vasta perillä, samalla kun teimme koko porukalle viikonlopuksi lounaat. Tarkoituksena oli tehdä makaroonilaatikkoa kasa jääkaappiin valmiiksi, mutta sinne olikin ilmestynyt jo laatikollinen lihapullia kermakastikkeessa, joten kokata ei tarvinnut kuin perunamuussi. Ajattelimme tämän olevan kätevintä, ja helpottavan paljon kun ei tarvitsisi kokoaikaa viettää keittiössä.


Perjantai oikeastaan kuluikin ulkona istuessa, saunaa lämmittäessä, illalla pienesti lasten kanssa saunoessa ja myöhään grillatessa. Lihat olin hakenut Espoosta Liha-Experteiltä, suosittelen paikkaa lämpimästi kaikille, jotka vain pääsevät paikalle pyörähtämään! Ensimmäisenä iltana maisteltiin hevosenlihaa, oli muuten hyviä pihvejä! Myyjä niitä suositteli naudanlihan tilalle, lupasi pihvin olevan mureeta ja sitä se todella oli. Nam nam. Ilta jatkui myöhään, oli niin mukava istua rauhassa ja hieman poltella vesipiippua lasten nukkuessa turvallisesti mökissä.


Lauantaina aavistuksen väsytti, kun herätys oli kahdeksan aikaan. Valittaa ei voinut, sillä itseppä valvottiin. Isimies kapusi alakertaan keittämään puuroa kaikille ja sen voimin sitten tehtiinkin hieman puutöitä pihalla, Mangusti tosin skippasi tuon rehkimisen ja nukkui tyytyväisenä vaunuissa vieressä.
Iltapäivällä päiväunet maistuivat niin aikuisille, kuin lapsillekin ja illalla taas saunottiin ja grillattiin, tällä kertaa ainoastaan aikuiset. Ilta taas hieman venähti istuskellessa ja tähtiä bongaillessa, tähdenlentoja nähtiin useampi ja toiveita heitettiin.


Sunnuntaina ajeltiin jo kotiapäin, sillä isimiehelle alkoi pukkaa hieman kahvakuumetta auringonpaisteesta. Lisäksi olimme sopineet menevämme vanhemmilleni grillailemaan, sillä sinne oli matkassa myös muut sisareni perheineen. Serkukset pääsivät leikkimään vieretysten ja hieman kisaamaan kissalelusta....


Kaiken kaikkiaan voisin sanoa pääsiäisen olleen rentouttava, joskin vähäuninen. Ollaan nautittu auringosta, hyvästä seurasta, grilliruoasta ja puusaunasta. Kesäkausi on siis avattu!

-Jannina

Mitenkäs muiden pääsiäinen sujui?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! :)