torstai 20. helmikuuta 2014

Äitiyden musta aukko

Tiedättekö sen katoamisen, jonka jokainen äidiksi tuleva tekee, sen jota jokainen raskaana oleva vannoo välttävänsä? Se on yllättävän helppoa, samoin kun on yllättävän helppoa unohtaa mitä teki viime viikolla, tai toissapäivänä. Oletko joskus kysynyt joltakulta äidiltä, mitä tämä teki äitiyslomalla? "En muista, tuskin mitään ihmeellistä" "oltiin vaan ja pyöritettiin arkea" taitavat olla yleisimmät vastaukset.



Itsehän myös vannoin, että elämää on lapsenkin kanssa. Onhan toki, mutta kaikki on muuttunut. Ja sitä muutosta vastaan on turha taistella, häviät kuitenkin. Ei lapsen tulo maailmaan ole maailman loppu, se vain muuttaa sitä, erilaiseksi ihanaksia ja paremmaksi. Me kahvitellaan ystävien kanssa, liikutaan ulkona ja käydään kylässä, ollaanpa jopa käyty juhlimassakin isimiehen kanssa. Hoidettu parisuhdetta leffailloilla ja vietetty kynttiläiltoja kotona. Mutta silti aina välillä on aistittavissa sitä pelkoa ja ennakkoluuloja lapsen kanssa elämisestä, sieltä toisesta päästä. Jotenkin tuntuu, että pelätään meidän olevan vain kakkavaipoilta haiseva kasa vieraita, joiden kanssa ei enää muusta, kuin äidinmaidon paremmuudesta puhuta. Tuntuu, kuin meitä olisi vaikea ottaa vastaan, ne paikat joihin ennen vinguttiin kylään, nyt ei mahdu tai on muuten vain huono hetki. Sattumaako? Ehkä, mutta vibat tulee silti.



Ehkäpä sinne mustaan aukkoon ei sukelletakkaan pelkästään omin avuin, joskus sinne saa pientä tuuppausta. Eihän äidit lähde ulos!

Toisaalta onhan täällä mukavaa, pari viime viikkoa on kadonnut. Siis hävinnyt ajasta, ollaan me tehty vaikka mitä, mutta silti ne vain hävisivät johonkin. Jotenkin vain ne tunnit sujahtavat ohi, vaikkei tekisi muuta kuin pärisyttelisi Mangustin kanssa sohvalla. Esimerkkinä GTA, siis se peli jota odotettiin, on ollut hyllyssä sen saapumisesta saakka. Millä ajalla sitä kerkeää pelaamaan? Päikkäreillä siivotaan, kokataan ja tehdään muut roikkuvat hommat. Mahan kanssa oli helpompaa, herättyä pystyi vaan kömpimään sohvalle ja laittaa koneet päälle. Nyt joku vaatii huomiota ennen sängystä nousua. Ehkä mä vielä löydän sen ajan...ehkä.


Muita jotka ovat sukeltaneet mustaan aukkoon? Tykkäätkö vai vihaatko?

Kuvat netistä.

-Jannina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! :)