tiistai 4. helmikuuta 2014

Vauvauinti

Aloitimme Mangustin kanssa vauvauinnin lauantaina, Facebookissa jo asiasta hieman vinkkailinkin. Vauvauinnin tarkoituksena ei ole opettaa jokaista 3kuukauden ikäistä uimaan itsenäisesti, vaan tottuttaa veteen ja kaikessa yksinkertaisuudessaan, pitää hauskaa koko perheen kesken.

Kuten kaikissa muissakin Mangustia koskevissa päätöksissä, tein taustatutkimusta ja vertailin ja pähkäilin vaihtoehtojen välillä. Lopulta sijainti ja uinnin ajankohta sanelivat päätöksen. Arkisin olisi paljonkin uinteja tarjolla, useammassa eri uimahallissa, mutta se tarkoittaisi väistämättä isimiehen poisjäämistä. Se ei ollut vaihtoehto, jotenka päädyttiin Pikku Delfiineihin lauantairyhmään. Eikä muuten harmita! Pikku Delfiinit on aloittanut toimintansa jo vuonna 1997, joten kokemusta näillä kavereilla jo on. Vauvauintia kontrolloidaan ja valvotaan, eikä sitä kukatahansa edes saa tarjota, joten mikä tahansa vaihtoehto on varmasti yhtähyvä.



Usein vauvauintia pidetään kalliina harrastuksena, ja onhan se kohtuullisen tyyris. Mutta hinnan rakenne on kuitenkin selkeä ja hyvä. Jos kaksi aikuista maksaa pelkästään uimaan jo 12€ ja vauvauinti 18,5€ sis ohjatun uimisen, 1lapsi + 2aikuista, lämmitetty allas ja yleisöltä suljettu uimahalli, ei hinta enää tunnukkaan niin pahalta. Joten hinnan ei kannata antaa säikäyttää, meidän rinsessa ainakin tykkäsi! Ehkä Mangustista kuoriutuu kunnon vesipeto, toiveena ainakin olisi. Äitinsä kun pelkäsi pienenä vettä hysteerisesti, vesiliukumäet olivat kivoja, kunhan ei roiskunut...

Uiminen ei itsessään vaadi kovin suuria sijoituksia, uimapuku ja mahdollinen uimavaippa, riippuen uimahallista ja seurasta. Pikku Delfiinit vaativat jokaisella alle 3 vuotiaalla uimavaipan, sekä alle vuoden ikäisillä tietyn mallisen uimapuvun. Lisäohjeistuksena on syöttää vauva vähintään 1,5h ennen uinnin alkua. Meillä tämä tarkoitti lauantain herätyskelloon heräämistä, mutta Mangustia ei onneksi moinen haittaa, varsinkaan kun heti pääsi syömään. Näillä eväillä säästyimme kakkavahingoilta, jotka ovat kuulemma onneksi muutenkin erittäin harvinaisia, sillä se tarkoittaa uintivuoron päättymistä ja loppujen vuorojen perumista siltä päivältä.

Uimavaippoja on melkein kaikilla vaippavalmistajilla, niin kertakäyttöisinä kuin kestovaippoinakin. Meillä suositaan kestoja tässäkin tapauksessa, tuntuisi tyhmältä maksaa 5€ viidestä vaipasta, kun 15€ maksaa kestovaippa, joka ei juuri käytössä kulu.

Kuva
Me päädyimme ImseVimsen uimavaippaan, puhtaasti sen koon ja saatavuuden takia. Mion vastaavissa s-koko päättyi jo 7kg, kun taas ImseVimsellä S-koko on 6-8kg. Juuri ja juuri 6kg painavalle Mangustille siis huomattavasti fiksumpi ostos. Vaipan lisäksi Jesper&Juniorista löytyi sopivan kokoinen uimapuku, kireillä lahkeilla ja paikallaan pysyvillä olkaimilla. Näillä pärjäsimme loistavasti ja alennuksien jälkeen ei setille tullut hintaa kuin vajaa 20€, ei siis paha. Itse mahduin luojan kiitos vanhaan urheiluun tarkoitettuun uimapukuuni, ehkä vielä kesään mennessä kehtaan laittaa bikinitkin julkisesti.

Kokemusta vauvauinnista ei vielä ole kuin yhdestä kerrasta, mutta kunhan päästään vauhtiin, niin kirjoittelen uuden postauksen. Ensi kerralla jo ehkä sukelletaan, hurjaa!

Onko teistä joku ollut vauvauinnissa? Tykkäsittekö?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! :)