perjantai 7. helmikuuta 2014

Mangusti 4kk neuvolakuulumiset ja soseiden kokeiluja

Mangusti täyttää huomenna jo 4kk, kliseistä, mutta aika on todellakin mennyt nopeasti! Eilen käytiin neuvolassa, kriittiset mitat meidän minillä ovat 62cm ja 6335grammaa. "Hymy tyttö. Kasvu ok" "Terve ihana tyttö. Kasvu ja kehitys ok. Hieno iho." Siinä osa neuvolatädin ja lääkärin kommenteista. Neuvolatädin mukaan kiinteillä ei ole kiire, kasvu on kuitenkin tasaista, eikä nälkää näytä näkevän. Lääkäri totesi, ettei lisäenergia jo tässä vaiheessa välttämättä pahasta ole, on kuitenkin niin pieni. Lähinnä kai pelkäsi laihtumista liikkeelle lähdettäessä.

Mangustin taidoista: Vielä ei käännytä selältä masulleen, mutta yritetään jo. Kiinnostustakin kääntymiseen on ollut vasta reilun viikon verran. Pystyssä sen sijaan tahdottaisiin olla kokoajan. Selällään pusketaan taaksepäin, nostetaan siis takapuoli ilmaan ja liu'utetaan hartioita taaksepäin. Liikkeellä siis ollaan, vaikkei ihan niin kuin normaalisti ehkä olettaisi. Leluihin myös tarrataan jo kiinni, niitä seurataan tarkkaan ja yritetään maistella, pienien käsien koordinaatio ei vaan ole vielä ihan huipussaan ja välillä meinaa haroa tyhjää lelua kurottaessa.

Jatkossa kuukausikuulumiset löytyvät kaikki kuukausikuulumiset -hakusanan alta.


Yösyömiset ovat lisääntyneet nyt vakituiseen yhdellä, joten päätettiin alkaa opettelemaan puuron syöntiä. Tällä viikolla ollaan nyt kolmesti maisteltu Semperin riisipuuroa, joka soveltuu 4kk eteenpäin. Puuron sekaan ollaan lisätty vähän mangososetta jäähdyttämään puuro nopeammin ja hyvin näyttäisi maistuvan! Vähän tosin vielä harjoitellaan, ettei lusikan tarvitse olla kokoajan suussa, vaan se ruoka jää sinne silti. Masu on kestänyt kokeilut hyvin, eikä masuvaivoja ole näkynyt, onneksi. Tokana yönä jäikin jo ensimmäinen yösyöttö pois ja sain itsekkin nukkua harvinaisen pitkän pätkän kerralla, ehkä me vielä päästään tähän tyyliin vakituisesti.

Tänään kokeiltiin myös pottua, se ei ollut ollenkaan niin hyvää, kuin puuro.

Ensimmäinen pottu kiehumassa


Itsetehdystä soseesta ei tullut ollenkaan niin sileää, kuin kaupan vastaavasta. Vähän oli kakomista, mutta kyllä me se lusikallinen soseesta saatiin alas. Ajattelin tehdä soseet jatkossakin itse, joten parempi vain totutella heti vähän karkeampaan ruokaan. Kunhan päästään kunnolla vauhtiin soseiden kanssa, meinaan tehdä isompia satseja kerralla ja pakastaa jääpalamuotteihin eri makuja. Pieni hintavertailu antoi kunnolla motivaatiota tehdä soseet itse,

Valmissose: 0,49€/kpl
Peruna: 0,59€/kg (tarjous 1€/2kg)

Tulee siis huomattavasti halvemmaksi tehdä itse, ja kun tosiaan tekee isomman satsin kerralla, ei hommakaan ole kovinkaan raskas tai aikaavievä. 

Hedelmäsoseet ovatkin sitten omalukunsa, hedelmät ovat tällä hetkellä erittäin kalliita, joten valmiit purkit tulevat huomattavasti halvemmaksi. Taidetaankin siis ostaa ne valmiina, kunnes aloitetaan sormiruokailu ja syödään hedelmät sellaisinaan. Tosin näissäkin soseissa olen tarkkana, ostan vain 100% hedelmäsosetta, osassa kun on puolet mehua.

2 kommenttia:

  1. Mitä hedelmä soseita teillä syödään?:) tiedän vain yhtä jossa on 100% hedelmää ja se on todella löysää, olisi kiva tietää jos on jotain tujumpaakin! :)

    VastaaPoista
  2. Meillä oli lähikaupassa ainakin Muksuilla Hedelmähyvää, joka sanoo olevansa 100% hedelmäsosetta :) Joskus kauppareissussa, kun on yllättänyt nälkä, niin ollaan ostettu myös Ella's Kitchen soseita, ne on pussistaan helppo syöttää suoraan, tosin ne ovat jo asteen verran kalliimpia. Sinänsä ei enää ihmetytä hedelmäsoseiden hinta, kun pääraaka-aineena on vesi...

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)