tiistai 7. toukokuuta 2013

Tiikerinraidat

Uskallan väittää, että jokaista raskaanaolevaa naista mietityttää, ainakin jossain vaiheessa, raskausarvet. Tuleeko niitä omaan mahaan, voinko estää niitä, miten suhtaudun ja miltä ne näyttävät? Nämä kysymykset pyörivät ainakin allekirjoittaneen mielessä.



Arpien ehkäisystä on ikuinen "taistelu", osa on sitä mieltä ettei arpia tule jos vain rasvaa mahaa säännöllisen hysteerisesti, osa taas uskoo asian olevan enemmän geeneistä ja ihotyypistä kiinni. Itse olen kallistumassa jälkimmäisen puoleen, se jotenkin kolahtaa omaan (enemmän tieteeseen kuin löpinään uskovaan) päähäni paremmin. Tokikaan en väitä, että rasvauksesta haittaakaan olisi! Ihotyypillä nyt vain tuntuu olevan enemmän sanavaltaa asiaan, kuin ulkoisilla tekijöillä. Samallatavalla kuin lävistysten pysyminen/ ulos kasvaminen ja arpeutuminen ovat ennemmin kiinni ihosta, kuin sen hoidosta.

En myöskään mielestäni suhtaudu arpien ilmestymiseen hysteerisesti, tulevat jos ovat tullakseen. Tokihan toivon, että niiltä säästyisin, mutta myönnän olevani laiska ihonhoitaja. Enkä siis jaksa panikoida etukäteen mahdollisia viiruja. Rasvailen ja hoidan ihoa sen vaatiessa, mutta mitään rasvausrutiinia en omista. Tai en omistanut ennen raskautta, nykyään öljyilen aina suihkun jälkeen, eipä tarvitse rasvailla ;) Tämä kylläkin myös helposti kuivuvan ja kutiavan ihoni takia. Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun sääret ovat olleet verillä niitä hieman raapiessani. Joten kasvava maha ja kaikki muut paikat, toivat myös hyvän tekosyyn öljyillä ihoa hieman säännöllisemmin ennen kesää, jos sääret vaikka olisivat shortsikunnossa kun shortsikelit alkavat.

Body Shopin Coconut beatufying oil koko kropalle ja hiuksille, sekä Johnson's baby oil höylälle.


Tätä raskautta ja öljyämistä aiemmin, olin jo vaihtanut karvojen ajogeelin vauvaöljyyn. Muistaakseni bongasin vinkin Pinterestistä, ja vanhan geelin loppuessa päätin kokeilla. Voin suositella! Huomattavasti vähemmän sisäänkasvaneita karvoja, näppyjä, kutinaa tai mitään muitakaan ikäviä oireita höyläämisen jäljiltä! Lisäksi tämä on kyllä pitänyt sääret mukavan pehmoisina, ihan ilman ylimääräistä rasvausta.

Joten tekopyhää ehkä, suosin silti öljyämistä raskauden aikana, vaikken usko sen enempää lopputulokseen vaikuttavankaan. Toisaalta, saatanpa jatkaa öljyämistä raskauden jälkeenkin, iho on ainakin tähän asti tykännyt siitä kovasti. Ja vauvaöljystä höylän apuna, siitä en taida luopua koskaan!

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/7506275/?claim=wu6f33t7c2n">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! :)